Theorie Examen

Je theorie kun je op verschillende manieren doen.

Je besteld een theorie pakket bij Autorijschool Let’s Ride, je ontvangt per email een inlogcode en gaat je kan aan de slag!.

Mocht je begeleiding willen tijdens je theorie cursus, vraag naar de mogelijkheden op info@autorijschoolletsride.nl  of bel 06-52418204.

Hoe gaat het theorie examen op het CBR examencentrum?

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. En neem een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer mee.

 • Op de CBR locatie meld je je aan bij de aanmeldzuil.
 • Vervolgens leg je je spullen zoals je telefoon, in één van de lockers in de wachtruimte.
 • Het oproepscherm in de wachtruimte geeft aan wanneer je je kunt melden bij de balie ‘Start theorie-examen’, direct naast de ingang van de examenzaal.
 • Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en vertelt aan welke tafel je kan plaatsnemen.
 • Daarna kun je het examen afleggen aan de opgegeven examentafel.
 • Het examen is tot medio 2015 zonder geluid.

Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.
Je mag theorie-examen bij het CBR doen als je 16 jaar of ouder bent, het is wel verstandig om optijd te beginnen met het leren. Het theorie certificaat is 18 maanden geldig.

Het examen gaat als volgt: 

 • Je logt in met je reserveringsnummer op een touchscreen.
 • Voordat het examen echt van start gaat, doorloop je een aantal oefenvragen.
 • Daarna begint je examen.
 • Het theorie-examen bestaat uit twee delen.
  Gevaarherkenning.Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.
  2. Verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.
 • In deze eerste fase kan er nog geen gebruik gemaakt worden van geluid tijdens het examen. In een latere fase kun je met oortjes van het CBR de vraagteksten beluisteren.

Ieder zijn eigen examen

Je legt je examen af in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten. Waarin ieder voor zich zijn eigen examen aflegt in zijn eigen tempo. Je hebt per vraagtype een maximale tijd om een vraag te beantwoorden. Ben je sneller klaar dan de tijd die ervoor staat, dan kun je door naar de volgende vraag. Als je klaar bent kun je de zaal verlaten. Er is ook een mogelijkheid om een begeleid individueel examen aan te vragen, dan doe je examen in een ruimte met alleen een theoriemedewerker.

De uitslag

Na afloop van het examen krijg je niet alleen meteen de uitslag in beeld maar ook kort de fout beantwoorde vragen. Dit kan je helpen om (eventueel samen met je opleider) het vervolgtraject te bepalen

Heb je nog vragen hoor ik die graag, anders heel veel succes namens Autorijschool Let’s Ride.