2todrive

Wat is 2todrive?

 

2totdrive

2todrive is inmiddels al goed ingeburgerd maar officieel is het nog een test, Maar om mee te doen aan 2toDrive volg je de volgende stappen:

  • Vanaf 16 jaar mag je je theorie-examen afleggen. Je theoriecertificaat is 18 maanden geldig.
  • Ben je 16,5 jaar? Dan mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen.
  • De tussentijdse toets mag worden gereden tussen de leeftijd van 16,5 en 17 jaar.
  • Vanaf 17 jaar mag je een praktijkexamen voor het rijbewijs B afleggen.
  • Wanneer je geslaagd bent kan je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je rijbewijs kan alleen worden aangevraagd als de aanvraag van je begeleiderspas is goedgekeurd door de RDW.
  • Samen met je rijbewijs, begeleiderspas en een coach mag je auto rijden tot je 18e Vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden, dus zonder coach!
Hoe werkt het aanmelden?
Je coaches melden zich als eerst aan. Voor het inloggen gebruikt de coach zijn eigen DigiD.  Na het inloggen vult de coach het BSN nummer van de jongere in. Hiermee geeft hij aan dat hij coach wil worden. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd, dit duurt maximaal vijf werkdagen. Pas wanneer alle coaches geregistreerd zijn (minimaal 1 en maximaal 5) kan jij de begeleiderspas aanvragen.
Na het aanmelden met DigiD verschijnen de coaches die zich aangemeld hebben in het scherm. Bij het doorlopen van de stappen kies je welke coach(es) jij op je pas wilt zetten. Je sluit de aanvraag af door online te betalen. Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Na goedkeuring wordt de begeleiderspas binnen 10 werkdagen naar je huisadres gestuurd.

Dus wacht niet te lang met het aanvragen van je begeleiders pas.