Faalangst

De faalangst opleiding opent een deur voor mensen waarvoor het lastiger is om een rijbewijs te halen. Mensen met faalangst kunnen terecht bij autorijschool Let’s Ride voor het volgen van een faalangst opleidingen. Onze faalangst opleidingen biedt…

Steeds vaker wordt ik als autorijschool benaderd door mensen die uiteraard ook graag dat felbegeerde rijbewijs willen halen, maar die door omstandigheden hier meer dan de normale moeite mee hebben.

Het zal duidelijk zijn dat dit een heel andere aanpak vereist dan het standaard traject, maar tot op heden heeft een ieder nog zijn of haar rijbewijs kunnen halen bij Autorijschool Let’s Ride vanwege de ervaring en het geduld.

Geduld, rust, het opbouwen van zelfvertrouwen, constante begeleiding, herhalen en evalueren zijn belangrijke aspecten om ook deze doelgroep te begeleiden in het behalen van het rijbewijs.

Wat is faalangst Eigenlijk?

Letterlijk betekent faalangst, “de angst te falen om”. Op zich is iedereen bang te falen. Dat is helemaal niet erg. Een beetje zenuwachtig is zeker niet erg, maar zelf gezond. Behalve als het te erg wordt en je daar door je zelf gaat blokkeren.

Een leerling die tijdens de les goed rijden kan, maar dit door faalangst niet aan de examinator kan laten zien. Heeft het heel zwaar en de examinator kan je dan niet meer helpen omdat het te laat is voor dat examen.

Dit zou zonde zijn want, door een goede begeleiding leer jij er mee om te gaan tijdens het rijexamen.Dan mag je deelnemen aan een gewoon examen, maar bij het CBR is er ook een speciaal examen voor faalangst.

Voor wie is het faalangstexamen bedoeld?

Het spreekt eigenlijk voor zich dat het faalangstexamen bedoeld is voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of je al eerder rijexamen hebt gedaan. Ook als u al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kunt je dit speciale examen aanvragen.
Als je vermoedt dat je last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen, dan kunt je het beste een rijschool zoeken die gespecialiseerd is in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Het is namelijk bekend dat je faalangst het beste al tijdens de opleiding te lijf gaat en niet alleen bij het examen. Op die manier kan je al vanaf uw eerste rijles werken aan uw spanning.

Voorkom angst
Voorkomen is beter dan genezen. Kijk daarom eens op www.faalangst.nl om je te verdiepen in angst voor het rijexamen. Op deze site is een speciale knop ‘rijexamenangst’ te vinden. Daar kun je een test doen, een artikel lezen, een boek bestellen en gratis gadget over EEN rijexamenangst downloaden (een kaart vol tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden). Neem er eens een kijkje, Het is de moeite waard.

 

Wat kan autorijschool Let’s Ride voor jou betekenen?

Autorijschool Let’s Ride heeft zich gespecialiseerd om leerlingen met faalangst te begeleiden om tot een goed examen te brengen. Dit kan in een gewoon examen zijn of een speciaal faalangstexamen bij het CBR.

De examinator die dit faalangstexamen afneemt is getraind om mensen met faalangst te begeleiden.

Het faalangstexamen duurt wat langer dan een gewoon rijexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin je rustig uw situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden.
In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om u op uw gemak te stellen. Want als je, je op je gemak voelt, dan presteert je het beste!

Duurder

Omdat het examen langer duurt, wordt het wel duurder dan het gewone rijexamen voor de personenauto.

Ook moet je rekening houden dat je een paar rijlessen meer nodig zal hebben omdat we je stap voor stap gaan leren rijden en aan je zelfvertrouwen werken en dat kost meer tijd.

 

 

Timeout aanvragen

Bent je eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe, dan kunt je een time-out aanvragen. Of meerdere, als je dat wilt. Je mag het zelf aangeven. Jouw examinator kan je ook een time-out geven, als hij denkt dat je dat nodig heeft.

Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een gewoon rij examen! JE moet ook bij dit examen gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’. Dat houdt in dat u moet laten zien dat je veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.